Kontaktiraj nas
Mobilni: + 86-13475441410
Mobilni: + 86-15505426495
Email: sales@yglgm.net
Tel: + 86-532-85235991
Faks: + 86-532-85235991
Web stranica: www.yglgm.net
Adresa: selo North Ducun, Jiaoxi grad, Jiaozhou županije, Qingdao City, Shandong Province, Kina
Dom > Novosti > Sadržaj
RH pronalazi inspiraciju u Berkshireu, Appleu i Louis Vuitton roditelju
Dec 08, 2018

Početkom ove sedmice, dok je ostatak tržišta dionica bio spreman, maloprodajni lanac luksuzne opreme za domaćinstvo RH je uživao u sjajnom izvještaju o zaradama u trećem tromjesečju .

Prodavac je pucao na sve cilindre. Predsjednik i glavni izvršni direktor Gary Friedman je rekao da će fokus ove godine biti više na rezultatima u odnosu na rast prihoda, i to je zaista tako. Efikasnost poslovnog modela uključivala je temeljito preuređenje backend-a, a to je uključivalo konsolidaciju distributivnih operacija i zatvaranje u kvartalu još jednog distributivnog centra od 500.000 kvadratnih metara u Baltimoru. Ovi potezi, između ostalog, smanjili su zalihe, a očekuje se da će zatvaranje Baltimora samo uštedeti kompaniji oko 4 miliona dolara godišnje.

To je iznad 24 miliona dolara godišnje uštede. RH očekuje od redizajna sveukupne organizacije u RH, koja će takođe biti racionalnija za više saradnje i manje birokratije koja može zaustaviti rast kompanije.

Ove inicijative su usledile kada je kompanija Top 100 nastavila da ulaže u inspirativna fizička iskustva u trgovini koja uključuju otvaranje velikih prodavnica ove godine u Portlandu, Ore .; Nashville, Tenn .; Yountville, CA; i Njujork - potonji sa restoranom na krovu kompanija očekuje da će generisati više od 15 miliona dolara godišnje kada se proširi na otvorenom sedištu sledećeg proleća.

Ali jedna od najzanimljivijih preuzimanja od Friedmanovog kvartalnog pisma akcionarima je boja koju on nudi kada se RH sama okrenula za inspiraciju. On spominje tri kompanije: Warren Buffett's Berkshire Hathaway (koji je roditelj drugih maloprodajnih zvijezda namještaja: Nebraska Furniture Mart, RC Willey, Star Namještaj i Jordan), Apple i LVMH (skraćeno od luksuznih proizvoda LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton ).

Friedman je rekao da je RH “provela godine zamišljajući model koji odražava kvalitet i karakteristike” ovih biznisa, koje je proučavao i obožavao.

Evo više o tome što je imao za reći o svakom od njih i načinima na koje RH uči od njih:

Počinje sa LVMH, ističući da, kao i kompanija sa sjedištem u Parizu, “gradimo luksuznu platformu, a na sličan način počinjemo pokazivati da i mi možemo biti nagrađeni luksuznim maržama koje su dvostruko veće od konkurencije. ciljanje širih tržišta. "

I LVMH i RH su korisnici efekta bogatog bogatstva, kazao je on, ističući kako ogromna dobit na berzama u proteklih 12 godina odražava dobitke u broju domaćinstava s prihodima većim od 200.000 dolara, vrsta domaćinstava koja si mogu priuštiti ono što RH prodaje.

Friedman je rekao: „Izgradnja luksuznog brenda je izuzetno teška, zahteva decenije napora i uviđavan nivo ukusa, koji generalno ne postoji u poslovnim razmerama“, i kao što je rekao u prethodnim prezentacijama, „ima onih koji imaju ukus i bez skale. i oni sa skalom i bez ukusa, i verujemo da je ideja ukusa skaliranja velika i dalekosežna. ”

RH je slična Apple-u na način na koji dizajnira ono što je Friedman nazvao "neprimjetno integriranim ekosustavom poslovanja". Svaki dio pojačava brend i radi na tome da cijela stvar bude vrijednija od dijelova.

„Kao primjer, naše poslovanje u maloprodaji je pojačano i učinjeno vrijednijim od strane našeg poslovanja u dizajnu interijera - oboje se pojačavaju i čine vrijednijim od naših fizičkih galerija i poslovanja za razvoj nekretnina - i sve to je pojačano i učinjeno vrijednijim od strane našeg ugostiteljskog posla, " on je rekao.

I konačno u Berkshiru, Fridman vidi sličnosti u načinu na koji grade kapitalno efikasan biznis, sa mnogo slobodnog novčanog toka, pristup jeftinim kapitalom i kulturama “neumorno fokusiran na (povrat na uloženi kapital) i dodelu kapitala.” \ T

"Kao i Berkshire, mi investiramo sa dugoročnim pogledom, ravnodušni prema kratkoročnim tržišnim promjenama ili recesijama, i vjerujemo da svako tržište predstavlja prilike."

Ponudio je ovaj citat iz Buffett-a: „Svake decenije, tamni oblaci će ispuniti ekonomsko nebo i oni će nakratko obasjati zlato. Kada se pojave pljuskovi te vrste, neophodno je da žurimo napolje sa čašama, a ne sa kašičicama. "

Kao što je Berkshire u prošloj recesiji iskoristio povoljne transakcije, RH je iskoristila povoljna tržišta kapitala u 2014. i 2015. godini, prikupivši oko 650 milijuna dolara kroz ponudu nulte kamatne stope „za jedan od onih kišnih dana“, a zatim koristeći novac za otkup. prošlogodišnje podcijenjena zaliha.

"Za razliku od Berkshire Hathawaya, ne vidim da steknemo veliki portfolio biznisa, nego da ostanemo fokusirani na mogućnosti rasta u našem trenutnom ekosistemu", rekao je Friedman.

RH će nastaviti pristupati tržištima kapitala kada bude povoljna i biće disciplinovana u raspodjeli kapitala. Friedman je rekao da će iskoristiti višak slobodnog novčanog toka kako bi iskoristio nekretnine i druge mogućnosti, uključujući otkup dionica.

Ali on će možda morati da sačeka malo kasnije. Dok ovo pišem, berza se ponovo baca na strahove da primirje trgovinskog rata sa Kinom možda nije sve što je izgledalo kao da je iz komentara predsednika Donalda Trumpa nakon sastanka Grupe 20 u Buenos Airesu. Industrijski prosek Dow Jones-a je 2,4%, ili više od 600 bodova, nakon što je u utorak pao za skoro 800 poena .

Zalihe RH su u utorak porasle za 11,1%, a do danas za oko 2,5%.


Par: ne